Στέλιος Ταντούρης

Περιγραφή  θεματικής-εικαστικής δημιουργίας:

 

Η αγάπη προς το περιβάλλον, τη φύση και την τέχνη, με οδήγησε διαμέσου των χρόνων, να αξιοποιώ τα ανακυκλώσιμα υλικά που βρίσκω. Από απορρίμματα, μετατρέπονται σε εικαστικά έργα.

Αναφορά ιδιότητας (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ) 

O Στέλιος Ταντούρης είναι αυτοδίδακτος εικαστικός. Μεγάλωσε στην Ελευσίνα, μία πόλη με έντονα πολιτισμικά στοιχεία και ιστορία μέσα από την οποία γαλουχήθηκε, εμπνεύστηκε και ανέπτυξε την προσωπικότητα του. Το αρχαιολογικό υπόβαθρο της, όσο και τα σύγχρονα εικαστικά δρώμενα αποτελούν μέχρι σήμερα, στοιχεία ανατροφοδότησης και έμπνευσης για τη δική του εικαστική πορεία. Η εκτίμηση και αγάπη του για την τέχνη τον έκανε να δημιουργήσει μία διαδικτυακή ομάδα δημιουργών , υπό τον τίτλο “Σκουπιδοτεχνήματα: δημιουργίες και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά”. Το σλόγκαν κίνητρο της ομάδας για τη δημιουργικότητα είναι “Προστατεύω τη φύση-ανακυκλώνω -δημιουργώ τέχνη.” Η εργασία του εστιάζεται σε γλυπτικές φόρμες και κατασκευές με το μέταλλο να πρωτοστατεί. Λαμαρίνες, γρανάζια, βίδες, πριτσίνια, πάτινες και οξειδώσεις αποτελούν στοιχεία μηχανικά που στα χέρια του μετατρέπονται σε έργα τέχνης.

Λεζάντες  έργων : Xειροποίητες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, μικτής τεχνικής.

 

Στοιχεία επικοινωνίας  e-mail : steliostantouris@yahoo.com

Copyright έργων: Ανήκει στους προαναφερόμενους καλλιτέχνες στο πλαίσιο φιλοξενίας τους στην ιστοσελίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χέλμη (ΜΦΙΧ).