Αντιγόνη Πανταζή

Περιγραφή  θεματικής-εικαστικής δημιουργίας:

Τα σύννεφα είναι ένα θέμα που επανέρχεται πολλά χρόνια σαν ιδέα στην δουλειά μου. Τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα από την ευρύτερη θεματική ενότητα «Εσωτερικά Τοπία/Inscapes». Η ζωή στην πόλη έχει μεγαλώσει την ανάγκη για επαφή με τη φύση και το πιο άμεσο στο περιβάλλον μου, που προσπαθώ να πιαστώ όταν θέλω να ενωθώ με αυτή, είναι ο ουρανός και τα σύννεφα. Είναι η αποτύπωση της λαχτάρας για ότι ποθούμε και φαντάζει ακαθόριστο, μεταβλητό και άπιαστο.Για την δημιουργία αυτής της συλλογής έχω χρησιμοποιήσει την τεχνική της μονοτυπίας με πορσελάνη. Όλα τα κοσμήματα είναι από πορσελάνη, λευκή ή χρωματισμένη, δεμένα με κορδόνι ή αλυσίδα.

Βιογραφικό :

Η Πανταζή Αντιγόνη και ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Με την κεραμική ασχολείται από το 1998. Σπούδασε Κεραμική στο Πανεπιστήμιο του Cardiff απ’ όπου αποφοίτησε με αριστείο (1st Class Honours) το 2006 και με την πρώτη διάκριση της Ουαλικής Κυβέρνησης για την Τέχνη (Welsh Assembly Governments First Ministers Award).

Από το 2008 λειτουργεί το εργαστήριο/εκθετήριο της στο Ίλιον όπου δημιουργεί, εκθέτει και διδάσκει την κεραμική τέχνη σε ενήλικες. Από το 2010 διδάσκει κεραμική σε ενήλικες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις. Έργα της έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία κεραμικής των αμερικανικών εκδόσεων
Lark Books. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

 

Στοιχεία επικοινωνίας  e-mail : antipantazi@yahoo.com

 

 

 

Λεζάντες  έργων :

1. Σύννεφα

2. Σύννεφα

3. Σύννεφα

4. Σύννεφα

5. Σύννεφα Κόσμημα

6. Συλλογή Κοσμήματα

7. Συλλογή Κοσμήματα Branches

 

 

Copyright έργων: Ανήκει στους προαναφερόμενους καλλιτέχνες στο πλαίσιο φιλοξενίας
τους στην ιστοσελίδα του M.Φ.Ι.Χ.