Δέσποινα Πανταζή

 

Περιγραφή :


Δένδρα Τελετών Μύησης…Πώς είναι να ζεις ανάμεσα στον Ονειροχρόνο και τον αντικειμενικό κόσμο; Πώς μπορείς να είσαι σε αρμονία με όλα τα πλάσματα της Γης; Πώς είναι η στιγμή που ο σπόρος σπάζει το κέλυφός του; Ο κύκλος του παρελθόντος απορρίπτεται; Η ίδια ουσία αναζητά άλλους νέους κύκλους; Είναι το ταξίδι των ανθρώπινων κύκλων προς την πιο μακρινή μνήμη της ανθρώπινης φυλής; Eιναι προς τη Σοφία του Ονειροχρόνου; Είναι η μορφή κάποιου πράγματος το ίδιο το αποτύπωμα της συνείδησης που το δημιούργησε; Ή , το αποτέλεσμα των ενεργειών που προκλήθηκαν; Μπορεί να εξετάσει κανείς τον ορατό και τον αόρατο κόσμο ξέχωρα;Hτέχνη είναι μια διαρκής τελετουργία μετουσίωσης και μύησης της καθαρής ενέργειας σε μορφή; Oι Αβορίγινες, αυτόχθονες κάτοικοι της Αυστραλίας αναφέρουν την Αρχή του Κόσμου ως το «Όνειρο» ή την «Ώρα Του Ονείρου» .Κατά την διάρκεια αυτού του Ονειροχρόνου οι πρόγονοί τους δημιούργησαν τον Κόσμο ο οποίος ξεκίνησε από ένα «άδειο χώρο». Μέθοδος απόκτησης γνώσης για την ορατή και αόρατη φύση.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Δέσποινα Πανταζή (Παπαδημητρίου) είναι εικαστική καλλιτέχνιδα και δραστηριοποιείται στον τομέα της ζωγραφικής και των κατασκευών μικτής τεχνικής .Έχει σπουδάσει σε ελεύθερα σπουδαστήρια ζωγραφικής και vitreaux. Είναι μέλος του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Παρουσίασε Ατομικές εκθέσεις από το 1994 έως το 2017 σε διάφορες αίθουσες τέχνης όπως και σε δημοτικούς χώρους -κέντρα Πολιτισμού της Αθήνας. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετέχει σε δράσεις του Ορίζοντα Γεγονότωνv και της CHEAPART. Από το 1994 επιμελήθηκε την ετήσια έκθεση “ Συνάντηση Εικαστικών Δημιουργών-Μεσόγειος” υπό την αιγίδα του Δήμου Κορυδαλλού. Από το 2015 έως το 2018 συνεργάζεται με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Κορυδαλλού στον συντονισμό εθελοντικών εικαστικών εργαστηρίων καθώς και επιμέλειες εκθέσεων με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Κορυδαλλού. Το 2018 συμμετέχει στο Συμπόσιο του Ορίζοντα Γεγονότων στο ΕΜΣΤ ‘Όψεις Ανεξάρτητης Εικαστικής Δημιουργίας με workshop -Επιμέλεια Δ.Π “ Ένας διάλογος που δεν κλείνει ποτέ- Ανώνυμος Αποστολέας στέλνει γράμμα σε Ανώνυμο Παραλήπτη-Μαθητή-Κρατούμενο Φυλακών Κορυδαλλού

Στοιχεία Επικοινωνίας: despoina-pantazi@hotmail.com

 Λεζάντες έργων : Δένδρα Τελετών Μύησης/μικτή τεχνική και φυσικά υλικά/ Εγκατάσταση με αφορμή την έκθεση «εις το όνομα» σε επιμέλεια. Γ. Γεωργακόπουλου ΚΑΙ CHEAPART Οκτώβριος 2020.

Copyright έργων: Ανήκει στους προαναφερόμενους καλλιτέχνες στο πλαίσιο φιλοξενίας τους στην ιστοσελίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χέλμη (ΜΦΙΧ).