Ειρήνη Κουτρίδου

 

Περιγραφή θεματικής-εικαστικής δημιουργίας:


«…Η όραση ήταν πάντα τρόπος επικοινωνίας μου με τον κόσμου ζωγραφική, ήρθε φυσικά να το επικυρώσει και να γίνει, ακολούθως, τρόπος ύπαρξης. Στα συγκεκριμένα έργα, αυτό που καταγραφεται, είναι η περιήγηση με το βλέμμα στον Κόσμο και το σταμάτημα στις λεπτομέρειες. Αποσπάσματα του όλου..Μάτια γεμάτα με την οσμή των σχημάτων. Πισω από ένα φύλλο, βρίσκεται ένας καρπός. Μια αχτίδα φωτός, διαπερνά τις σκιές ανάσα του
ουρανού-κρυμμένη ανάμεσα στα «σκιερά πράσινα». Το φως αλλάζει τις αποχρώσεις, τους τόνους τους, αποκαλύπτοντας την ψυχή των πραγμάτων. Η φύση, δινει τον ρυθμό και εμείς ακολουθούμε, υπόχρεοι στην ομορφιά. Με κομμένη την ανάσα …» 

Βιογραφικό :

Η Ειρήνη Κουτρίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητές τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Κεσανλή. Έκανε ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε ομαδικές. Το 1998, δημιούργησε ένα εργαστήριο διδασκαλίας Ζωγραφικής και Αγιογραφίας, που λειτουργεί μέχρι σήμερα. Έχει αγιογραφήσει Ναούς και μεταξύ αυτών, το Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης στην Εκάλη, μετά την αποτοίχιση των τοιχογραφιών του Φώτη Κοντογλου. Έργα της, βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


Στοιχεία επικοινωνίας:

 e-mail : Ιrene Koutridou@gmail.com


Copyright έργων: Ανήκει στους προαναφερόμενους καλλιτέχνες στο πλαίσιο φιλοξενίας
τους στην ιστοσελίδα του M.Φ.Ι.Χ.