Φιλιππιάδα, Μάιος 2015

Το Μ.Χ.Φ.Ι. συνεχίζοντας τις δράσεις του και την παρουσία του σε συναντήσεις ανά την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του ΚΠΕ Φιλιππιάδας, συμμετείχε στο διήμερο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαΐου 2015 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην λίμνη Ζηρού. Ένας υπέροχος τόπος σε φυσική ομορφιά 5 χιλιόμετρα από την Φιλιππιάδα του Ν. Πρεβέζης. Το σεμινάριο απευθυνόταν σε 90 Εκπαιδευτικούς των γύρω νομών καθώς και στην τοπική κοινωνία.

Η θεματολογία του είχε άμεση σχέση με την Φύση και συγκεκριμένα το θέμα του ήταν: << ΦΥΣΗ: ΤΕΧΝΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ>>

Το Μουσείο, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Διονύσιος Τριαντάφυλλος ο οποίος έκανε σχετική εισήγηση με θέμα: << Όταν η φύση γίνεται μουσειακό έκθεμα: Το παράδειγμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χέλμη >>

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών από τους γύρω νομούς και του κοινού ήταν αθρόα. Στο σεμινάριο έγιναν εισηγήσεις και εργαστήρια από ειδικευμένους επιστήμονες . Η υπεύθυνη του ΚΠΕ Φιλιππιάδας κ. Μαριάννα Νάστου και η παιδαγωγική της ομάδα, τους οποίους το Μ.Χ.Φ.Ι. θερμά ευχαριστεί, πέτυχε να δώσει στην εκπαιδευτική κοινότητα τα απαραίτητα «όπλα», να εφοδιαστούν με ειδικευμένες γνώσεις, να γνωρίσουν έναν κρυμμένο θησαυρό της φύσης – την λίμνη Ζηρού – και το δάσος της και να αποκτήσουν νέες ικανότητες, με τελικό αποτέλεσμα, όλα αυτά να τα μεταφέρουν στην τάξη προς όφελος των μαθητών τους.

Η παρουσία του Μουσείου με την εισήγηση του Προέδρου, κρίθηκε θετική από τους συμμετέχοντες, και προσέθεσε ένα ακόμη πεδίο Δράσης και πληροφόρησης στην προσπάθεια της συμβολή του στην διαμόρφωση μιας ανθρώπινης συμπεριφοράς που θα σέβεται και θα προφυλάσσει τη φύση.

Για περισσότερες πληροφορίες στην δ/νση. kpefilippiadas.gr

Όταν η φύση γίνεται μουσειακό έκθεμα: Το παράδειγμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χέλμη