Αρχάνες, Μάρτιος 2015

Το M.Χ.Φ.Ι. συμμετείχε με επιτυχία στο σεμινάριο όπου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών - Ρούβα - Γούβες υλοποιήθηκε στις 27 - 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2015, στις Αρχάνες του Νομού Ηρακλείου στην Κρήτη.

Το τριήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο είχε θέμα: << Τουρισμός και Περιβάλλον: Στα μονοπάτια του Πολιτισμού >>

Το Μουσείο έκανε σχετική παρουσίαση με θέμα << Η συμβολή του M.X.F.I. στην τουριστική ανάπτυξη της Ζακύνθου >>

Παρουσιάστηκε ο Πολιτισμός της Ζακύνθου, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί να έχει ο επισκέπτης στο νησί μας και κυρίως, η ευκαιρία που δόθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Χέλμη στους επισκέπτες να γνωρίσουν μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου τη χλωρίδα και την πανίδα της Ζακύνθου αλλά και παγκόσμιων καθώς και τύπων πετρωμάτων και ορυκτών στην περιοχή μας και όχι μόνο. Ιδιαίτερα τονίστηκε η προσπάθεια που έγινε στο Μουσείο για την προβολή του πολιτισμού της Ζακύνθου μέσα από εργαστήρια, σεμινάρια και συνέδρια που γίνονται στις αίθουσες του Μουσείου, αλλά και στις συμμετοχές του σε όλη την Ελλάδα.

Το Μουσείο συμμετέχει στο δίκτυο «Τουρισμός και Περιβάλλον» ως εξωτερικός συνεργάτης. Την παρουσίαση «Η συμβολή του Μουσείου στην τουριστική ανάπτυξη της Ζακύνθου» ανέπτυξε ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Διονύσιος Τριαντάφυλλος.

Η συμβολή του Μ.Χ.Φ.Ι. στην τουριστική ανάπτυξη της Ζακύνθου