Αρχάνες, Μάρτιος 2015

Το Μ.Χ.Φ.Ι. πραγματοποίησε με επιτυχία την συμμετοχή του στο σεμινάριο όπου υλοποίησε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών στις 27 – 28- Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2015, στις Αρχάνες στο Ν. Ηρακλείου στην Κρήτη.

Το τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο είχε θέμα: << Τουρισμός και Περιβάλλον: Στα μονοπάτια του Πολιτισμού>>

Το Μουσείο μας έκανε σχετική εισήγηση με θέμα << Η συμβολή του Μ.Χ.Φ.Ι. στην τουριστική ανάπτυξη της Ζακύνθου>>

Παρουσιάστηκε ο Πολιτισμός της Ζακύνθου, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί να έχει ο επισκέπτης στο νησί μας και ιδιαιτέρως, η ευκαιρία που δίνει το Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας στους επισκέπτες να γνωρίσουν μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου την χλωρίδα και πανίδα της Ζακύνθου αλλά και παγκόσμια καθώς επίσης είδη πετρωμάτων και ορυκτών της περιοχής μας και όχι μόνον. Τονίστηκε ιδιαιτέρως η προσπάθεια που γίνεται στο Μουσείο της προβολής του πολιτισμού της Ζακύνθου μέσα από ημερίδες , σεμινάρια και συνέδρια που πραγματοποιούνται στις αίθουσες του Μουσείου, αλλά και στις συμμετοχές του ανά την Ελλάδα.

Το Μουσείο, συμμετέχει στο δίκτυο "Τουρισμός και Περιβάλλον" ως εξωτερικός συνεργάτης. Την εισήγηση "Η συμβολή του Μουσείου στην τουριστική ανάπτυξη της Ζακύνθου " την ανέπτυξε ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Διονύσιος Τριαντάφυλλος.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει το ΚΠΕ Αχαρνών να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα (σχολεία και φορείς) στα προγράμματα που εφαρμόζονται στους χώρους εργασίας του με την γενικότερη θεματολογία «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Η συμβολή του Μ.Χ.Φ.Ι. στην τουριστική ανάπτυξη της Ζακύνθου