Τerra Madre - Μητέρα Γη

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της η εταιρεία “κῠκεών ἔλευσις” σε συνεργασία με το μουσειολόγο - επιμελητή της έκθεσης κ. Κων/νο Στουπάθη και το Μουσείο Χέλμη διοργανώνουν έκθεση με τίτλο Τerra Madre-Μητέρα Γη η οποία έχει ως κύριο στόχο να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό της Ζακύνθου σπάνια εκθέματα από όλο το κόσμο και την Ελλάδα με μορφή πρωτότυπου φωτογραφικού υλικού, μοναδικών ιστορικών πληροφοριών, καρπών, φυτών και σπόρων και στην οποία σας προσκαλούμε με ιδιαίτερη χαρά. Επιμέρους στόχοι της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ετυμολογικής προσέγγισης, της ιστορικής προέλευσης, της λαογραφικής παράδοσης καθώς και η γνωστοποίηση της πραγματικής διατροφικής αξίας των κυριότερων λαχανοκομικών ειδών. Η έκθεση θα περιλαμβάνει μικροσκοπική παρατήρηση και ανάλυση σημαντικών εκθεμάτων, κατασκευές μετάδοσης και σωστής κατανόησης των παρεχόμενων πληροφοριών.

Όλες τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης θα γίνεται παρουσίαση-ξενάγηση 45 λεπτών σε προγραμματισμένες ώρες από μέλος της εταιρείας μας. Διευκρινίζεται ότι η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου 2017. Ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά 11.00π.μ. – 2.30μ.μ – 6.00 – 7.30μ.μ.

Η γνωστοποίηση επιστημονικών πληροφοριών από καταξιωμένους ομιλητές-ειδικούς για την ιστορική, λαογραφική, καλλιεργητική και διατροφική αξία τους θα πραγματοποιηθεί με την διεξαγωγή εκδήλωσης ενημέρωσης κοινού που θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δωθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Μουσειολογική παρουσίαση του εκθεχώρου και εν γένει της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί από τον Ζακυνθινό μουσειολόγο και επιμελητή της έκθεσης κ.Κων/νο Στουπάθη.