Βόλος, Μάιος 2015

Το Μ.Χ.Φ.Ι. πραγματοποίησε με επιτυχία την συμμετοχή του στο 7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΕΚΠΕ στις 8 – 10 Μάιου 2015 στο Βόλο.

Το7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΕΚΠΕ είχε θέμα: << ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ>>.

Το Μουσείο μας συμμετείχε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΠΕΕΚΠΕ αλλά και όλου του Δ/Σ. Παρουσιάστηκε σε αφίσες η ευκαιρία που δίνει το Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας στους επισκέπτες να γνωρίσουν μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου την χλωρίδα και πανίδα της Ζακύνθου αλλά και παγκόσμια καθώς επίσης είδη πετρωμάτων και ορυκτών της περιοχής μας και όχι μόνον.

Το Μουσείο, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Διονύσιος Τριαντάφυλλος ο οποίος είναι και εκλεγμένο Μέλος στην εξελεγκτική επιτροπή της ΠΕΕΚΠΕ.

Το Συνέδριο είχε στόχο την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, έρευνα, σχολικά δίκτυα. Δράσεις και δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Η παρουσία του Μουσείου στο Συνέδριο, εκτός της συμμετοχής του, είχε σκοπό να ανανεώσει την καλή συνεργασία με τους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους που μας στηρίζουν, καθώς και να ανοίξει νέες συνεργασίες με φορείς όπου εργάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος όπως είναι η Ελληνική εταιρία προστασίας της Φύσης , το Αειφόρο σχολείο κ.α.

Στόχος μας πάντα η συστηματική συμβολή μας στην διαμόρφωση μιας ανθρώπινης συμπεριφοράς που θα σέβεται και θα προφυλάσσει τη φύση.

Για περισσότερες πληροφορίες στην δ/νση. kpe.gr/7_congress